2012-01-31, 22:17

2012-01-31, 19:20


Skriver brev, fryser, bokar körlektioner, surrar, dricker te och lyssnar på musik.

2012-01-30, 23:03


Det är kallt. Inatt sover jag med fem kuddar och tre par sockar.

2012-01-30, 22:49


Idag har jag varit så oerhört trött, mellan mina gäspningar har jag dock haft en himla fin måndag. Jag har skrattat mer än vanligt, mest åt mig själv för att jag är så jäkla lejd och har världens bästasämsta humor.
Varit förbi trafikskolan och bokat upp massa grejer, varit en sväng hos mina morföräldrar (note to self, ring farmor imorgon!), övningskört och frusit. Nu ska jag hoppa i säng är tanken. Så sovgott!

2012-01-29, 23:54

Jag har skrivit många sorgsna och nedstämda ord senaste tiden. Tänkt många sorgsna och nedstämda tankar. Men nu är det som att allt har försvunnit. All glädje har återfunnit sin plats och, som jag sa till Charlotte, life is playing. För jäklar vad mycket fint vi har runt om oss. Människor, platser, minnen, känslor och drömmar. Det är de vi ska fokusera på. Inte på allt det tråkiga, tragiska. Glädje finns överallt och det är den vi ska leta efter.
Så uppskatta det du har, gläds åt det du har haft, dröm om det du kommer att få och njut av livet precis som det är för just dig, just nu. För hur mycket du än vill och hoppas så är allt som det är, det du inte kan förändra är det lika bra att acceptera.
Man får vara ledsen och tänka sorgset och nedstämt, men någon gång måste det ta slut.
Jag hoppas mer än någonting annat att känslan jag har just nu sitter i.

2012-01-29, 20:17


Spenderade, som ni redan vet, fredagen med Charlotte. Vi hade det bäst och somnade tidigare än tanken var. Igår slöade vi oss hela dagen, tills dess att det var dags för hemgång. En dusch, ett ombyte och lite fisksoppa senare drog jag till Josefine för klassfest med bästa klassen. Somnade sen gott bredvid en snarkande Cajsa. Idag har vi legat i sängen och pratat, sett lejda tvprogram och bara varit.
Nu ska jag käka lite icecream och titta på film. Sen sängen, skola imorgon!

2012-01-29, 18:36

2012-01-27, 16:19

Fredag, bara det gör en glad idag!
Det bjöds på minisemlor och nötchokladkakor till fredagsfika i personalrummet idag. Jag och min handledare pratade om allt och inget hela dagen. Kotlettrad, rosmarinpotatis, beasås och sallad till lunch. Fick hänga med fina barn på fritids, leka med barbies, bygga lego och spela spel. Sluta tidigare och gå hem med bra musik i öronen.

Nu ikväll ska jag umgås med världens finaste Charlotte. Kommer bli grymt! Ska rå om henne hela natten, och inte sparkas.. Okej kanske drar till med en for old times sake!

Imorgon väntar klassfest med världens bästa BF2A.

Ska packa ihop mina grejor nuuuuu tänkte jag. Lite music på det, great!

2012-01-27, 07:34

2012-01-26, 23:35

2012-01-26, 00:19

Jag ligger och läser våra ord. Dina är vackra som dikter och mina mest nå tjafs. Jag ler och gråter samtidigt. Det är så fint, hur några ord kan göra en så gott. Dem prickar rakt i hjärtat och är precis vad jag behövde. Tack, helt enkelt.

Jag skattar mig lycklig som har dig, just dig. Älskar dig vännen ♥

2012-01-25, 22:02


Jag önskar att jag kunde sätta ord på mina känslor. Sådär som andra kan. Så att allt det fula och allt som gör ont låter vackert och får en att hoppas, tro och vilja. Men jag kan inte, jag vet inte hur man gör och heller inte vart jag ska börja.

2012-01-22, 22:03


Helgen som passerat har varit himla fin och om jag får tro och hoppas lär början av veckan bli detsamma!

Fredagen fyllde som sagt var min bror år så då firade vi honom. Jag var med min favvokille, pratade, umgicks övningskörde med min far och sånt där.

Igår kom några tjejer hit på middag. Vi surrade, åt, såg gladiatorerna, skrattade och hade det allmänt bra. Himla fin lördagkväll med andra ord!

Idag vaknade jag lite senare än planerat, Cajsa var redan vaken och redo för match.. Hann med andra ord inte säga många ord till henne innan jag önskade henne lycka till. Efter drygt två timmar i soffan drog jag på mig kläder och gick ut på en prommis med min finaste moster och vovvarna. Himla mysigt och välbehövligt, min moster är bäst!

Imorgon fyller världens finaste, bästa, underbaraste, vackraste, snällaste, roligaste, lejdaste men framförallt min Linda år. Som jag ska krama på henne då! Hon är verkligen bäst och finast på jorden!

2012-01-21, 01:05




Ibland när jag inte har något att göra så bläddrar jag i mitt arkiv från i somras. Jag läser alla ord som jag en gång skrivit. Jag läser och minns. På något vis är det som att allt som hände då har raderats från min hjärna. Jag minns allt, men ändå är det som att jag inte kan förstå. Jag begriper inte att jag för några månader sen troligtvis låg och vände och vred på mig med en massa tankar surrande i den där stora sängen hos CD och Christine. Jag förstår inte riktigt att det har hänt på riktigt. Jag vill minnas känslan av längtan och saknad som jag hade, bara för att kunna uppskatta allt jag har ännu mer.

Jag tänker inte så mycket på det nuförtiden, att jag har jobbat som aupair, att jag bott med dem, att jag i princip förstår tyska (i alla fall Voralberg-tyska), att jag har tagit hand om Smilla, att jag fick hänga med Paul och hans kompisar (döööööööööööööööör vid tanken på hans kompis, hehehehe..), att jag lärt känna Lüise tyvärr lite sent menmen, att jag levde några helt annorlunda veckor med några helt annorlunda människor. Att jag var med om så himla mycket samtidigt som det känns som att ingenting hände.
Jag saknar det ibland, känslan av att längta och sakna alla, inte veta vad som ska hända, hoppas och förvänta sig en massa saker. Även om jag aldrig trodde det då, och knappt tror det nu, så när jag läser allt jag skrivit vill jag hoppa genom tiden. Bara en kort stund, en kvart därnere räcker gott och väl. Bara för att återuppleva den där känslan jag hade och sen komma tillbaka och uppskatta allt bra och fint här hemma igen.

Jag saknar inte de där stunderna då jag var helt förkrossad över hur allt var. Då jag kände mig mest ensammen i hela världen.
Jag saknar inte heller CD och Christine, hemskt nog, inte ens Smilla. Den jag saknar är Elisabeth. Underbara, fina, fantastiska Elisabeth. Den kvinnan alltså! Tyvärr har allihopa, mer eller mindre, sagt upp kontakten med mig. Inte ordagrant, men de slutade tvärt svara på mina mail. Ska maila Elisabeth någon dag och höra hur livet är med henne.
Det var henne jag bävade för att säga hejdå till. Uppe i Nenzinger var det jobbigare att krama Simone och Wolfgang en sista gång innan jag satte mig på bussen än vad det var att krama CD och Christine.
När jag sen kom tillbaka till Bregenz och jag fick träffa Elisabeth kände jag att jag ville stanna, stanna där hos henne och bara sitta och prata och laga aprikosknödel hela dagarna. Hon blev förfärad och jätteledsen när jag skulle åka och jag ville bara säga att jag stannar hos dig.
Det var hon som gjorde mina veckor därnere fina och hon som gav mig de finaste minnena. Hon pratade med mig, inte med någon annan. Hon lyssnade på mig, hjälpte mig, lärde mig och stöttade mig. Hon var bara sig själv, den där fantastiska sprudlande kvinnan som bara hon är. Hon påminner mig om mormor, Karin, mamma, farmor, Anna och flera andra. Men mest av allt påminner hon såklart om sig själv. Hon är så godhjärtad och vill verkligen alla väl. Hon är himla fin och fantastiskt, helt enkelt.

2012-01-20. 23:10

På praktiken har jag kramat, busat, pratat och hjälpt oerhört fina barn hela dagen.
Jag har ingen fast plats där utan springer runt lite överallt, men vad gör det? Ännu mer fina barn att tycka om och förundras över.

Det är ofattbart hur hemma man kan känna sig efter bara några dagar på ett nytt ställe. Hur barnen kan bli så självklara och fina efter bara några stunder tillsammans.
Praktiken kom vid precis rätt tillfälle, just då jag behövde den. Få komma undan skolan litegrann och få chansen att ta det lugnt. Umgås med dessa barn, se deras glädje, höra deras åsikter och synpunkter. Barnen är verkligen otroligt fina.
Igår fick jag en teckning (en av många) som var till "verldens besta fröken". Idag såg barnet, som ritat den, mig när jag var rastvakt och kom utspringade och gav mig världens kram. Hur gulligt?

Barn är verkligen underbara, inte bara barnen på skolan utan även de fina jag har hemmavid!

Efter praktiken gick jag direkt till dagis och hämtade upp min favoritkille. När han såg mig skrek han "AMANDA KOMMER!!!" och sen kom han utspringande till mig med ett stort leende. Älskadeälskade prinsen. Jag tog med mig honom hem och här har han varit tills det blev läggdags. Vi har bakat födelsedagstårta, spelat wii, slagit in paket, ätit, busat, pratat och myst. Vi har umgåtts hela dagen helt enkelt, och jag kunde inte vara lyckligare över det. Han är verkligen världens finaste.

Och igår så tog jag med mig syster in till stan. Bjöd henne på gofika och strosade runt. Vi provade kläder, hon fick massa nya örhängen av mig, jag fyndade två tröjor och vi köpte present till vår bror. Alldeles för långt efter läggdags (för henne) gjorde jag kvällsfika till oss och vi pratade om livets stora mysterier. Hon är även hon alldeles underbar.

Barn är, kortsagt, bland de finaste som finns.

2012-01-20, 22:36


The stars make me dream about a world full of joy and love, where no evil exists.
Then I take my eyes from the sky and realize that it isn't possible, it isn't real.

2012-01-17, 22:43


Idag har varit en himla bra dag, den bästa på ett tag. Varför vet jag egentligen inte, men bra har den varit. Ätit på thai med Cajsa och Josefine, skrattat med finaste vännerna, sovit, surrat med mami, lyssnat på musik och druckit te. Precis vad som behövdes med andra ord!

Skolveckan är slut och praktiken väntar resterande dagar. Förhoppningsvis ordnar sig allt gällande den, har blivit lite tjorv.

På fredag fyller min fina lillebror 16år och min kusin hela 20. Tyvärr blir det bara 16års kalas för min del, men bättre än inget. Right? Jag ska med andra ord äta tårta, dricka te och kramas hela fredagen. Längtar! På tal om det så måste jag och min syster slå våra kloka ihop gällande present. Inte det lättaste..

Nu ska jag krypa ner under täcket med en ny bok. Sovgott!

2012-01-16, 20:24


The truth. It sucks.

2012-01-16, 00:11


Himla fin helg, trots allt.
Myst himla massa med mamma, pussat på min ögonstenar, ätit räkmackor och blivit bjuden på go'middag, förhoppningsvis startat en ny tradition, druckit te, färgat håret, umgåtts och bara varit.

2012-01-15, 00:24

En av de finaste filmer jag vet, nästan vacker rent utav.

2012-01-09, 19:43

Finast

2012-01-09, 17:04


Mamma pluggar, därav hörlurarna..

Skriver väl som alla andra då, skola imorgon. Försöker peppa mig med te, grapefrukt, Melissa och mormors goda bröd. Går lite sisådär.. Min klass vill jag mer än gärna träffa, men morgondagens livräddning hade jag gärna sluppit.

Ikväll ska jag ta ännu en kvällspromenad med vovven, är så himla skönt. Sen ska jag se film och dricka varm choklad.

2012-01-09, 14:22

2012-01-08, 23:31

You've become someone you said you've never become.
You've become someone that isn't you.

Please just go back to who you used to be.
Because that person, was my favourite one. You were the best one.

Now, you've lost yourself.
Please just go back, I love you so..

And you know what, I miss you..
I really, really miss you. More than anything.

2012-01-08, 23:02

2012-01-08, 22:10



Kvällspromenad, te med honung, kyla, choklad, rostad macka, mandarin, Vänner, förkyld, sömn.
Min söndag.

2012-01-08, 03:55

Ännu en natt i den långa raden av nätter då jag inte kan somna.
Tankarna surrar och musiken spelar. Jag fryser och är hungrig. Te och macka hade suttit bra, men det får vänta till frukosten.

Dagen har varit både bra och dålig. Jag har skrattat och gråtit om vartannat. I ena sekunden legat i sängen och velat dö för att i nästa städa hela rummet.
Dagen har känts evighetslång och trots att jag gjort en massa så har jag knappt åstadkommit något.
Dagens höjdpunkten var mina ögonstenar, de gör alla dåliga dagar bra. Världens bästa.

Just nu är allt upp och ner och jag vet inte åt vilket håll jag vill.. Åt vilket håll jag ska.

2012-01-07, 01:40





2012-01-06, 15:56

Save my heart

Idag älskar jag mina syskon mer än någonting annat. Jag vill bädda ner de båda i en stor säng och skydda de från alla utomstående hemskheter. Jag vill viska till de och berätta hur underbara de är. Att världen är underbar tack vare dem. Ingenting är deras fel. De är finast av alla. Jag älskar de mest av allt
RSS 2.0