Ny stickad tröja!


Reafynd från Vila!

Sista juli - redan!!



Ungefär såhääääääääär glad var jag när jag verkligen insåg att jag skulle åka hem till bästa Sverige igen!

Ikväll ska jag, mamma och Linda (förhoppningsvis även Anna) se sista filmen i Millenium-serien, luftslottet som sprängdes. Som jag längtar, de andra två har varit så himla bra.

Idag har jag klippt gräset, lagat samma goda pastasås som jag gjorde igår, sorterat lite i min garderob och en del annat smått och gott.

Skulle egentligen ha varit med Hanna idag. Men ingen av oss hade riktigt tid, så vi sköt fram det till imorgon. Ska bli himla kul med tanke på att vi inte setts på hur länge som helst.

Anna, Visst är den fiiiin!! Klart du får köpa det, det ligger här och väntar på dig i tryggt förvar :) Måste säga att era flickor är verkligen oerhört söta. Bilden på Alice - finns inte ord för hur fin och söt hon är

Min (inte så jätte)nya jeansväst

Strax innan sommarlovet började så hittade jag en gammal jeansjacka. Insåg att den var i princip likadan som min nya. Så jag klippte av ärmarna på den och vips så hade jag en jeansväst. Toppen :)

Mitt andra plagg från Odd molly - finaste klänningen/tunikan


Klänning från Odd Molly!

Tänkte börja beta av bilder på mina senaste tillskott i garderoben. Klänningen ovan fick jag av min fina mamma samma kväll som jag kom hem. Världens finaste, verkligen! Mycket finare i verkligheten såklart :)

Mina senaste 48 timmar, lite sådär snabbt.


Dagen till ära så har jag gjort wienerbröd med jordgubbar och smält toblerone. Himla gott! Och världens enklaste.

Jag skrev ju i förrgår att jag skulle bli bättre på att uppdatera, men se hur det gick.. Ääh, spela roll vi överlever :)

Igår såg jag en himla massa scrubs och förtärde toblerone, vattenmelon samt en himla massa tekoppar. Sen somnade jag i soffan framför vänner. Hann även med god grillmiddag med familjen och lite bus med världens bästa kille.

Även idag har jag myst i soffan med vänner. Gjort wienerbrödet ovan + några partners till det. Nu ska jag titta mig i kylen efter något att äta. Magen kurrar!

Nya armband!


Köpte även ett knallrosa (som skorna) och ett vitt. Det rosa tappade jag tyvärr i Zürich, det vita däremot är bara på vift här i huset :)

Han kan det där med att överraska!


När jag kom upp insåg jag att Robin hade farit iväg med moppen. Blev irriterad med tanke på att han varken frågat eller sagt att han skulle fara. När han sen kom hem var jag påväg att skälla på han pågrund av detta. Men sen visar han två Ben och Jerrys som han köpt. En till mig och en till honom. Som tack för att han fått låna min moppe och som förlåt för att han använde upp all bensin i förrgår. Min utskällning fastnade lite i halsen om vi säger så.
Han är verkligen världens bästa! (i alla fall oftast)

Nellamys och nytt linne


Ligger i sängen och myser med vovvsan. Dagen har spenderats inne i stan. Vi åt grekiskt till lunch och gick omkring och tittade i alla stånd och på alla människor.

Ikväll är det jag och Nella. Min familj har övergett mig och verkar som att de flesta av mina vänner är i stan. Eller så har dem rymt till Stockholm eller Rönnskär.

Ska traska upp och göra mig lite middag, är dags för det känner jag.

Förövrigt så ska jag försöka bli bättre vad gäller uppdateringarna. Är ju inte så många nu i dagsläget, menmen..


Förövrigt så inhandlades ett nytt linne idag..

En tisdag som tydligen gått i ätandets tecken...


Jag och Charlotte brassade på stort med efterrätt x2, i lördags.

Dagen började på allra bästa sätt - tjejlunch på humlan med mina favoriter! Har även hunnit vara hos mormor och morfar och äta jordgubbar samt varit hos Jessica och umgåtts, druckit te och tittat på kisseungar.

Jessica följde hit sen och fikade, samma som igår. Sen åt hon middag med oss och pojkarna - grillat stod på dagens meny! Därefter en till tekopp och hallon från farmors trädgård samt grädde och glass.

Nu på kvällningen har jag och mamma sett film - the next three days.. Den du berättade om, Cajsa. Grym film!!

Pojkarna sover här inatt, så jag ska bara förbereda en välling flaska innan jag tassar ner och lägger mig bredvid busungen.

Hoppas på bra väder imorgon, vill ha soooool!

Har förövrigt tagit kort på en hel del av min shopping, den kommer att komma upp lite hipp som happ nu närmaste tiden.

Måndag förra veckan - tidsinställt


Jeansjacka - Crocker (mamis)
Klänning - NewYorker
Väska - Esprit
Sandaler - Dinsko (med 2år på nacken)
Armband - Arvegods, Thomas Sabo, present från Ryssland och marknad i Österrike
Solglasögon - RayBan

Min hemresa, i bild - tidsinställt


Kändes aningens ovant att tilltalas som Emma. Fast mellan Arlanda och Kallax fick jag heta EmmaAmanda.

Eftersom att tågkonduktören som lurade mig, gav mig franc, som vore värdelösa i Prag och Stockholm så gjorde jag mig av med dessa i Zürich. Det fick bli en liten Ben och Jerry och världens kanske godaste schweiziska nötnougat.

När vi skulle boarda planet hamnade jag bakom ett svenskt par och plötsligt blev jag jätteglad. Jag stod näranära och nästan sög i mig deras svenska ord. Var nära att jag sa, hej jag är från Sverige. Sen insåg jag att det skulle nog inte bry sig om det, skulle bara skapa en pinsam situation. Så jag stod bara där nära dem och försökte flasha mitt svenska pass. Bara för att visa att jag också kan svenska. Jag tror inte de såg det.

Under mina fyra timmar i Prag hann jag med några svängar runt om på flygplatsen. Hann även med att äta mackan som bästa Elisabeth gjort åt mig. Sen höll datorn mig sällskap vid gaten.

Czech airlines är även de himla bra. Bra benutrymme och goda mackor, samt gott te och god juice. Inte illa pinkat må jag säga!

Väl framme i Sverige, på Arlanda gick jag till pizzahut, svettig som få efter att ha släpat på resväskan och mitt övriga bagage genom i stort sett hela flygplatsen, där beställde jag pizza och en dricka. Sen gick jag till gaten och läste expressen, aftonbladet och svenska dagbladet samt åt choklad. En himla bra vänta-på-flyget-kombo det dära.

Sen landade jag på Kallax och fick kramas med mina finaste bästa föräldrar. Så fort jag såg de så var allt precis som vanligt. Inget hade förändrats och ingen tid hade gått. Vi ställde oss och väntade på min väska, som aldrig kom. Så vi fick prata med en SAS-kvinna, som sa att den var i Skellefteå, pappa drog dåliga skämt och vi skrattade. Sen skuttade vi till bilen och körde hem.
(bilden är från sist då jag var på kallax, då vi väntade på mami)

Me and my favoritegirl


Älskadeälskadeälskade flickebarn!
Såhär hittar ni mig oftast nuförtiden. Med ett ständigt leende på läpparna och en liten tjej inom synhåll.

Himla osmickrande bild, men aja why not liksom?

Husmor Amanda aka. fröken rabarber.


Idag har jag kokat rabarbersaft och rabarber och kardemummakompott samt gjort havre och kokosströssel och bakat rabarberrulltårta (den sistnämnda med hjälp av sis). Detta förtärde vi som kvällsfika och passande nog drack jag även rabarber-grädd te.

Rabarber är nog det bästa jag vet. Rabarber och kardemumma är min favoritkombination, den slår det mesta.

Med tanke på att jag igår gjorde rabarbermarmelad så förstår ni nog att vi har en hel del rabarber just nu. Underbart!

Rummet jag spenderade veckan i Nenzinger himmel i.


Uppe i Nenzinger så plockade jag lite blommor till mitt rum. Det behövde livas upp litegranna.

Rummet mitt såg ut litegranna såhär.....

.....och såhära

Måndag 25 juni 2011


Jag har tydligen blivit värdelös på hejn med bloggning. Lovade massa uppdateringar under helgen men ingen av de jag lovade har kommit upp än.. Aja, en annan dag :)

Just nu sitter jag här och tittar på den finaste lilla tjejen, hon sover här hos mig. Och ute i vagnen sover hennes fina storebror. Underbaraste barnen ♥ De andra två barnen, ja dem leker någonstans ute på gården våran.

Sammanfattning av dagarna som gått,

Iförrgår när Charlotte kom hit så lagade jag (med lite hjälp av henne ;)) en god italieninspirerad senaps och kycklingpasta. Sen köpte vi efterrätt på ica och hyrde tre filmer. Jag somnade dock under filmen, trevlig som jag är..

Igår så kokade jag rabarbermarmelad sen kom hela allihopen hit och jag mös med lillan, precis som vanligt numera. Det är nog världens bästa sysselsättning, skulle kunna fortsätta i all evighet. Sen på kvällen såg vi män som hatar kvinnor och därefter tog jag mig te och mackor med min goda marmelad och därefter väntade sängen.

Ska se om allt är tvättat så får ni kanske se mina senaste köp här senare :)

Lördag den 23 juli 2011


Frukosten jag bjöd mami på i tisdags!

Förmiddagen spenderade jag med att städa mitt rum, hann dock inte göra så mycket innan Linda och lillan kom hit! Så jag böt ut dammsugarn mot en tekopp och surrade med mamma och Linda istället. Jag lagade god laxlunch till oss och därefter drog jag och Linda iväg och solade en sväng. Sen hemma har jag suttit ute och pratat med Linda och Hanna samt busat/lekt med Spiros och Lucas. En mysig dag med andra ord :)

Och vilken sekund som helst så kommer Charlotte hit. Vi ska bara äta och mysa.

Kram på er, så hörs vi imorgon!

För er som vill läsa berättelser från två vittnen på Utøya, här och har ni.

Tragedin i Oslo


84 dödades på Utøya, kanske fler beroende på om det hittar några i vattnet och 7 dödades av bomben + alla som skadades. Hemskt, fruktansvärt! Vet inte riktigt vad man ska säga. Mer än att tankarna går till er i Oslo och alla er drabbade.

Kan det hända i Oslo känns det som att det kan hända här, kan det hända här ja då kan det hända överallt.

2011-07-22


Vakna, gå upp och läsa PT över en tekopp och limpmackor. Det ni, det är grejer det!

När mamma och pappa kommer hem från willys så ska jag sätta igång att baka. Dagens efterrätt är ett eget litet hopkok så vi får se om det smakar bra - förhoppningsvis!

Hörs sen, kram på er :)

Tidsinställt - När jag ändå pratade om gott att äta


Jordgubbssylt på mackan är himlahimla gott! Pröva inte, för då är du fast!

Idag, igår, iförrgår och resten av föregående vecka - sammanfattat.


Huset jag (samt Wolfgang och Simone) sov i under första veckan. Sen skulle jag flyttat in i huset där alla andra sov. Nu hann jag ju dock inte med det :D

Godmorgon på er allihopa! Hur är de idag? Här är det toppenbra!

Idag ska jag (och mami) bjuda Linda, Micke och barnen på middag. Ska bli himla roligt! Lillfian är så underbar, jag skulle kunna mysa med henne i all evinnerlighet. Inga problem! Kändes helt otroligt underbart att återse alla älskade i den familjen.

I måndags svängde vi in på vår infart här hemma vid 22.00 ungefär. Då sprang vi bara in och haffade en paj som syster hade bakat. Sen drog vi till Linda och Micke. Jag fick den bästa hemkosten någonsing. Mys med barnen och te med bästa sällskapet. Allt var precis som vanligt, precis som jag vill ha det.

I tisdags vääckte jag mamma med nylagad frukost - amerikanska pannkakor med jordgubbar och lönnsirap. Sen gick jag här hemma och väntade på min väska (den åkte till flygplatsen i Skellefteå istället för till Kallax) när den anlänt här så for jag till Linda och Micke. Där var jag i stort sett hela dagen.

I onsdags for jag och mami till stan. Överraskade Charlotte, åt glass och reafyndade två grejer. När vi kom hem så satt jag och fia och bläddrade i receptböcker (snacka om att jag är baksugen nu, det nästan kliar i fingrarna ;)). Sen for vi och åt middag hos Linda och Micke, lax stod på menyn. Lax som Filippa och Spiros drog upp i tisdags. Efter det tog jag med mig Fia och Spiros för efterrätt hos mormor och morfar - jordgubbar med grädde!

Igår lyckades jag sova länge (likaså idag) vilket var grymt skönt! Började dagen med god frukost bestående av yoghurt, müsli, limpmackor och norrmejieriermjölk. Det ni! Efter ett tag övningskörde jag till havsbadet där vi spenderade dagen på leklandet. Vi åt glass, gungade och en del annat. När vi sen kom hem hämtade vi bara upp min bror för att åka vidare till farmor där hon hade dukat upp för stormiddag. Min faster, farbror och mina kusiner samt deras respektive + barn. Släktmiddag med andra ord! Var himla kul att träffa allihopa! När jag sen kom hem så hade vi besök av de bästa här hemma (Linda, Micke och the kids). Så jag mös med lillan, drack te och surrade med dem. Sen såg jag film, bloggade och sov.

Hej och hå, jag som bara hde tänkt göra ett kort godmorgoninlägg. Blev liiiiite längre än vad jag tänkte helt enkelt. Men här har ni i alla fall min vecka. Nu ska jag hoppa i duschen. Godmorgon!

Veckan i Nenzinger himmel


Jag hann ju ändå med en del uppe i Nenzinger Himmel. Promenader, lunch på restaurangen, varm choklad inne på fiket, handla ost, mjölk och smör från kossorna där och en hel del annat lite mindre kul. Här ovan ser ni några bilder från veckan.

Vackert var det definitivt! Vi var så högt upp att det kändes som att molnen skulle ta i oss, vilket faktiskt nästan gjorde vid några tillfällen.

Sjutton timmar, fyra länder, tre tågresor, tre flyg och två bilresor senare….

I måndags stod min väckare på 4.25 och vid 5 åt jag frukost. En biltur och sen stod jag på tågstationen i Bregenz. Tre tågresor (där konduktören lurade mig på ca 300kr) senare befann jag mig på flygplatsen i Zürich. En liten sväng där och sen satt jag på mitt första flyg för dagen. Illamående men lycklig.


Flyget tog mig till Prag. Under resan satt kvinnan brevid mig och bläddrade i en Prag-bok, jag såg hur hon spanade efter bra restauranger, granskade alla sevärdheter och museer, tittade efter bra ställen för shopping. Jag var inte det minsta avundsjuk. I min hand fanns ingen guidebok, för min slutdestination var ingen turistort eller storstad. Min slutdestination är det ställe som ligger mig närmast om hjärtat. Jag kan alla småvägar, vet vars närmsta affär är, vart museet och biblioteket är. Min slutdestination var Sverige, min säng, mitt hem och min familj.

 

Jag vandrade fram och tillbaka på Prags flygplats i cirka fyra timmar. Jag gick och log för mig själv, tanken på att snart, snart är jag hemma, hemma i mitt rum med min hund och alla mina bästa. Jag låtsades inte ens att jag var påväg till Abu Dhabi, Paris eller Tunisien. Som jag vanligtvis brukar göra när jag är på flygplatser. Piteå kändes som det bästa och rätta målet.

 

På flyget mellan Prag och Stockholm var min lycka ett faktum och när jag insåg att vi flög över svensk mark visste jag inte vars jag skulle ta vägen. Svenskar, hemma, svenska och Norrbotten here I come.

 

Kort och gott så befinner jag mig, sen i måndags, på hemmaplan och här lär jag stanna resten av sommaren. Dock in te mig emot!

 

Mitt beslut att åka hem var mitt alldeles egna beslut och anledningarna tänker jag inte avslöja här. Det enda jag säger är att det här var det rätta och precis det jag behövde.

 

Jag hade tänkt vänta med att blogga tills på lördag, då jag egentligen skulle kommit tillbaka från bergen. Men nu har jag likasåväl skrivit hejna, så då får ni det nu.

 

Under helgen ska jag uppdatera er med bilder, lite shopping och en update om vad jag sysselsatt mig med så här första veckan tillbaka i verkligheten.

Tidsinställt - Nya jeans!


Ett par blå sköna jeans. Levis ID curve. Även dessa på rea faktiskt! Rea fyndade en hel massa min dag i Dornbirn :) Alltihop är från den där affären jag pratade om, den som hade allt.. Love it!

Tidsinställt - Ny skjorta!


Världens kanske finaste skjorta, från Maison och Scotch via den där bästa affären. Himla underbar, älskar den!! Och skjorta som kanske är det ultimata plagget. Kunde inte ha blivit bättre :)

Tidsinställt - Sommarglädje


Senaste tiden har jag, som ni nog märkt, läst en hel del. Jag har även ätit en hel del körsbär. Och druckit te, såklart. Körsbär och böcker är en himla bra kombination.

Vi måste skaffa oss ett körsbärsträd mami!

Gör det som känns vettigt för just dig, och bry dig inte om vad alla andra tycker. Den åsikt du har om dig själv är i slutändan den enda som betyder något.

Tidsinställt - Ny långklänning!


Haha, oopsi alla mina tidsinställda inlägg blev på shopping. Bilden är tagen i sämsta ljuset, med sämsta bakgrunden och klänningen är redan använd, samt en liten fossing och sladd där i hörnen. Hur som haver så är den införskaffad på new yorker för 8-9 euro tror jag. Rea även här. Sicken storfyndare jag är ;) Slank faktiskt ner en till grej från new yorker, men den upptäckte jag var trasig. Så får be min snälla mormor titta på den sen?

Tidsinställt - Ny tröja!


Ny jätteskön (och fin) farfarströja. Från superdry! Älskar kvallan på den, att den varpå rea gjorde ju inte saken sämre :)

Tidsinställt - Nytt bälte!


Liten sneakpeek på två andra nya grejer också!

Snabb update innan vi åker.



Nog hann jag med ett inlägg nog :) Vet dock inte riktigt vad jag ska skriva? Här har ni i alla fall en bild på mig, och min väska som den ser ut just nu.. MÅste försöka få ihop den.

Har skrivit några inlägg som kommer upp under veckorna.. Men precis som när jag for till kanda så tänkte jag en himla massa inlägg men skrev bara nå snabbtjafs. Så ni får min senaste shopping och lite sånt. Varannan dag tror jag :)

Okej, måste kila. Byye!

23:40


Angående förra inlägget.. Jag vet att ni nog tänker att jag har ju faktiskt valt det själv, och jag har det ju bra och allt är kvar sen när jag kommer hem. Det handlar om två månader, ingen tid alls om man verkligen tänker efter.. Och jag vet, jag vet.. Det stämmer, på alla punkterna. Men ändå inte, känns det som.. Jag skrev vad jag känner och inget annat. That's that.

Nu har jag packat klart, tror jag. I världens minsta resväska.. Den är proppfull, till bristningsgränsen. Och än är inte datorn (ska ha med den som sällskap, har en massa filmer och serier mm här) eller neccesären i den. Dock alla tidningar jag fick av mamma, 4 böcker varav två av dessa är lånade på bibblan här och de andra två har mamma skickat. Har en femte bok i handväskan som ska med i bilen. Har förresteen inte heller packat ned mina gympadojor.. Hej och hå..

Ska se om jag hinner uppdatera någonting imorgon, osäkert.. Annars så ska jag försöka tidsinställa några inlägg nu.. Vi får se hur många det blir. Kan hända att jag somnar, eller så avbryts jag av ett skypesamtal.

Det skulle ha varit himla mycket lättare om jag hade svarat JA på din fråga, mamma... Himla mycket lättare.



Jag vet inte vart jag ska börja. Vad jag ska skriva. Hur jag ska uttrycka mig.. Herre min, jag vet knappt vad jag känner och vad jag tycker..

Jag vet dock en grej, jag kommer inte åka som aupair senare. När jag kliver på det där planet som ska ta mig x antal mil närmre polcirkeln då är min aupairkarriär över. Det kan nog vara det bästa man gör, ett stort äventyr och helthelt underbart. Men inte att förglömma så är det ett jobb, man har måsten och uppgifter. Jag har nog egentligen ingen röst vad gäller detta, efter knappt en månad borta. Men jag vet vad jag tycker och känner. Så i mitt fall vet jag det nu, att det är inget jag vill göra ett helt år. Många älskar det, men kort och gott inte riktigt min grej.

Jag ska vara ärlig, ikväll saknar jag hemma mer än någonsin. Jag menar inget mot CD och Christine, de är härliga människor och lever ett väldigt fritt liv. Jag kommer dock inte vilja ha det såhär. Men det funkar för dem och det är ju huvudsaken. Jag har skrivit ganska mycket om min hemlängtan, men samtidigt ingenting. Jag har det självklart även bra här nere, väldigt bra egentligen. Så tro inget annat!

När vi åt middag idag satt jag och tänkte på att jag väldigtväldigt gärna hade velat klippa gräsmattan hemma. Både så Robin slapp, men främst kändes det som en rolig grej att göra. Och jag menar, hur kul är det? Gräsklippning!

Datorn och skype är ju himla bra, det gör att avståndet inte är lika långt borta.. Men nu då? Nu har jag inte ens det.. Nu kommer jag kanske prata i telefon med mina föräldrar varannan dag.. Varannan dag!!

Bara för att klaga lite extra så kan jag meddela att jag har förbannat jäkla ont i magen och mitt huvud håller på att gå i tusen bitar. Jag håller troligtvis på att bli sjuk, igen.. Mitt immunförsvar är verkligen oerhört värdelöst.

Nu, ni tappra som tagit er ända hit, ska min klagosång avslutas. För jag ska packa ihop mina grejer inför bergen och sen kolla om jag får mig nå skypesällskap eller inte..

Fredag åttonde juli - mobilt


Package for me


I förrgår när vi kom tillbaka från Dornbirn möttes vi av ett grönt vadderat kuvert som stod lutat mot dörren.. Adresserat till ingen mindre än Amanda Eriksson och ditskriven med mamis handstil. Lycka! Kuvertet innehöll en massa tidningar, två böcker och kexchoklad. Jag bugar och bockar, tackar och tar emot :)

På förmiddagen har vi varit och firat Elisabeth, hon har precis (idag) gått i pension. En himla massa god mat, juice, frukt och bäst av allt fyra olika tårtor (yes, jag smakade på alla :P)

Ikväll hade jag tänkt hinna skypa med så många som möjligt, eftersom att jag inte kommer kunna göra det på hundra år, känns det som.. Nåja, 14 dagar.. Men ändå!

Here you go - dagens klädsel! (dålig bild, men bättre än ingen..)


Byxorna är nya, har ej visat dem tidigare.

Min dag började med sovmorgon följt av lite skype och lite oth. Den avslutas på samma sätt.


Idag tog jag tåget till Dornbirn, precis som igår. Idag var jag dock ensam. Som sagt var så var jag ledig idag. Så drog dit för att kolla i butiker. Finns en himla massa bra butiker där.

Hittade en som verkligen hade alla möjliga olika märken. Vero moda (yes, det finns här), Levi's, Tommy Hilfiger - ja ni fattar.. Hittade tre grejer där och är så himlahimla nöjd med dem! Hade tänkt visa er nu, men kom på den smarta idéen att jag tidsinställer det till under veckan istället. Då vi befinner oss uppe i bergen.

När jag gick förbi en uteservering hörde jag några norskar sitta där, hade nästan lust att vända mig dit och säga; Hej, jag är från Sverige! Fast vad hade det gett dem, och mig? Ingenting troligtvis, bara en konstig situation.. Så jag lät bli. För någon dag sen såg jag en snubbe med en vit tröja och blå text där det stod SUOMI. Synd att det inte stod Sverige tänkte jag. Sen tänkte jag, det borde alla svenskar vara tvungna att ha på sig när det är utomlands, en tröja där det står Sverige, svensk eller nå sånt. För då vet jag att dem är svenskar. Sen slog det mig, jag har ju ingen sån tröja. Så varför tycker jag då att alla andra borde ha det?

Förresten så tog min finaste lillebror moppekortet idag. Grattis bästa du!!

Still finding my own way

I go out and I sit down at a table set for two, and finally I'm forced to face the truth



Onsdag sjätte juli 2011


Idag har vi, som sagt var, varit i Dornbirn på förmiddagen. Medans Smilla låg i vagnen och sov gick jag i lite butiker. Hittade en del fina grejer, men hade inte så mycket tid på mig och hade ju vagnen.. Fast lyckades faktiskt få med mig en liten påse med reafynd ;) Visar strax!

Sen gick vi till en uteservering i väntan på tåget. Jag svängde snabbt in på Sütterlüty, typ ica och coop, och köpte ingredienser till dagens lunch. Efter lite funderingar och förslag från mina underbara morföräldrar så blev det till slut korv stroganoff, och potatismos. Korv stroganoffen smakade i stort sett som hemma och potatismoset. Oh my vilket potatismos. Inte för att skryta, men det var gudomligt ;)

Günther, snubben med poolen och huset på kullen, åt med oss. Han stod och kollade nyfikett när jag lagade mat, ja Christine också.. Och sånt gillar inte jag, vill knappt ha mamma i närheten när jag lagar mat ;) Till råga på allt så är Günther utbildad kock, han jobbar dock som pilot. Men han gillade det i alla fall! Elisabeth också, hon älskade det!

Efter maten gick vi och la oss vid hans pool. Bilderna är dock från förra gången. Nu på kvällen har vi ätit varma mackor och jag ska nu slå på ett avsnitt oth (har börjat om från allra första början, har tyvärr inte tillgång till annas fina boxar ;) men datorn funkar:)).

Sen väntar John Blund med en stor dos sömn, för imorgon ska jag sova läääääääänge!

Sovgott!

Förra veckan, när vi kollade VM (visst var det vm?!) speltider

CD: Bochum! Där har jag också spelat!
CD: ..... ja alltså min puppet show.
(jag kommer inte på vad det heter på svenska, hehe..)

Pinsamt nog så googlade jag "vm spelschema".. Bara för att se vilken stad det var han hade pratat om.. Sen insåg jag att man kanske måste vara lite mer specifik än bara "vm".

Jag skjuter upp kommentarer och mail till imorgon. Men lovar, då kommer svar!


Jag som skulle göra en tidig kväll.. Aja, en annan gång. Har skypat med världens bästa mormor och morfar, de är allt bra söta, och roliga, de där två.

Har även fått lite tips om vad som kan tänkas bli morgondagens svenska måltid.
Känner att jag har lite press på mig nästan, hehe.. Paul och Elisabeth, eller i alla fall Elisabeth ska äta med oss. Och hon verkade väldigt glad och nyfiken. Vi får se om det jag åstadkommer blir bra.

Imorgon ska vi ta tåget till Dornbirn, en stad här brevid. Vet dock inte vilket land den ligger i. Kan vara lite allt möjligt, här är man (läs jag) aldrig riktigt säker. Får googla det dära ;)

Nu ska jag sova, så sovgott!!


Update: Den är tydligen österrikisk och den huvudstaden i den här regionen (Vorarlberg). Opsi, det där borde jag haft koll på..

Elin: Hahaha! Du är allt bra bra du! Kram på dig!

And the tears come streaming down my face

Sunshine and butterflies



Bilderna är från gårdagens hundpromenad..

Idag är det bra väder här och vi har suttit ute på verandan i stort sett hela dagen.. Jag ska laga mat imorgon istället, blev inte idag. Så ska försöka hitta nå recept alt. skypa mami eller mormor och få ett av deras.

Annars har jag inget kul att säga.. Ska ta mig en dusch nu, sen läsa eller se en film. Byyyye!

Just another sunset - sweet dreams


På tal om ingenting..

1. Jag ska svara på mailen jag fått.. Har bara inte gjort det än. Sorry!
2. Älskar era kommentarer, fast de flesta håller jag för mig själv. Men läser dem och jag älskar dem!
3. Elin?! Hmm... Vem kan det vara? Minns inte riktigt! Sorry.
4. Tack så mycket för komplimangen angående mina bilder!
5. På lördag åker vi till bergen och stannar där i två veckor. Jag kommer inte ha något internet under denna tid. Paniken har redan börjat infinna sig - vill ju ha min dos hemma!
6. Jag ska laga mat imorgon - något svenskt.. Inte palt, tar för lång tid.. Köttbullar kanske?
7. Jag vill sova nu. Jag ska sova nu.
8. Jag har skypat idag. Med världens bästa!
9. Jag vill också grilla lamm imorgon.
10. Jag är ledig på torsdag..

Sovgott!

Fyra ord och plötsligt kändes augusti och hemma väldigt väldigt långt borta.

Mitt numera vanliga ämne - mat!


Alla resturanger, caféer och liknande var öppet igårkväll i Lindau. Så jag svängde in på en gelateria och köpte denna bägare med glass. Och herre min vad gott det var! Tror faktiskt det var den godaste glass jag någonsin ätit!

När jag var påväg till tågstationen för att se tid för nästa tåg, så gick jag förbi ett litet café. Tittade in lite snabbt och forsatte gå. Sen backade jag tillbaka och gick in, det såg ut som ett ställe som jag skulle gilla. Himla rätt hade jag, för oj vad mysigt det var! Skulle kunna tagit med mig allt därifrån. Köpte med mig en tekopp och satt mig på deras uteservering. Det var inte heller vilket te som helst - utan kusmite. Rysligt gott var det!

Hade egentligen tänkt hålla detta för mig själv, att jag köpte en glass till.. Men, det är sommar, jag var sugen och jag vågade inte gå tillbaka och köpa en till på gelaterian. Dessutom så hade jag inte använt någonting av förra veckans lön. En McFlurry magnum brownie blev det istället, inte lika god men god. Kan skryta med att jag beställde den på tyska ;)

Sen när vi kom tillbaka hit, då stekte jag mig en kotlett och lite potatis sen tidigare. Hade inte ätit någon middag tidigare.. Gott var även det.

Glass och te är min akilleshäl i matväg! Och sallad.. Och chips... Och frukt.. Och choklad... Och kött, pommes frites, melon, nyponsoppa och och och.... Okej, ni fattar nog.

Bilder från Lindau och lite annat


Igår var jag en sväng (från sex till tio ungefär) till Tyskland, närmare bestämt Lindau. Eftersom att det var söndag så var alla affärer stänga. Det var lite trist, men staden var så himla vacker att det faktiskt inte gjorde särskilt mycket. Här ovan är det lite bilder från den del av trippen då det var riktigt ljust ute. Bilderna jag visade igår kväll var även det från Lindau, solnedgången.

Jag gick omkring och tittade på allting, i massa skylfönster (okej, det hade varit himla mycket roligare om allt var öppet), gick längs vattnet och tittade på allt vackert.

Nä vet ni vad, får skriva klart sen. Hojna vaknade just! (Hon somnade om!)

Tror minsann att jag, någon dag framöver, ska ta båten eller tåget dit, igen. Det enda som saknades för att göra visiten där fulländad hade väl varit lite sällskap.

Fast där ljög jag nästan, för om jag ska vara ärlig så var det ganska skönt att gå omkring själv. I mitt eget tempo, stanna där jag vill stanna, gå dit jag vill gå. Och den enda människan i världen som man definitivt kommer ha en relation med hela livet. Det är ju en själv! Så jag säger som Blondinbella, min allra bästa kompis är ingen mindre än - jag själv!

Självklart är det ju alltid kul med sällskap, men sitt eget sällskap är inte heller helt fel.

Nu ska jag packa ihop grejer till mig och lilltjejen sen beger vi oss mot stranden.

3X sunset in Lindau


Bloggar mer imorgon.
Sovgott!

Söndag tredje juli 2011


Tydligen så är jag ledig idag. Hade ingen aning om det, fick veta det nyss.. Kändes lite surt med tanke på att jag gick upp i vanlig tid, när jag kunde ha sovit ännu mycket längre.. Fast får väl se det som att då har jag mer tid att vara ledig på :)

Tror minsann att min trötta uppsikt igår gjorde så jag blev ledig. CD hade en massa teorier om varför jag var tyst - men ärligt talat så var jag bara trött och lite låg.

Eftersom att allting är stängt och vädret är trist så ska jag spendera dagen precis här. I sängen! Med film, bok, te och lite sånt där :) Ska ta mig ett långt bad också. Kanske tar jag mig en skål glass..

Även idag åt jag frukost uppe hos och med Paul och Elisabeth. Och självklart äter jag frukost varje dag, bara det att jag brukar äta här i "vårat" kök och inte uppe hos dem. Trevligt värre! Elisabeth dukar alltid upp en värsting frukost. Med flera olika sorters bröd, marmelader/syltar, te, ägg, pålägg, kaffe, melon och massa annat gott!

Nu ska jag slå på första filmen. Talk to you later!

Orkar inte blogga nå idag, somnar nästan där jag sitter, så bilderna får tala för sig självt. Godnatt!

Inredningssnack (mest för mamis skull) och sverigebesök.


Under kvällen har vi varit hos en av grannarna på någon slags inflyttnings/renoverings middag/fest. Förra sommaren så regnade det så himla mycket att berget for ner och i några av lägenheterna här ovanför var det uppemot en meter vatten på golvet. Bland annat i denna lägenhet. Så nu är den totalrenoverad.

Och oh my vilken renovering
. Om vi säger så tjejerna (läs kvinnorna) måste ha stålar. För det första så har lägenhet en underbar utsikt. Sen så hade dem byggt en bastu, världens kanske finaste badrum med badkar, dusch, två handfat och toalett, såklart. Köket var jättefint och hade, liksom vi hehe, två ugnar och en häll. Hällen var faktiskt till och med på en köksö.. Runt matbordet stod inte mindre än sex, kanske till och med sju minns ej riktigt, louis ghost chair's. Genomskinliga, precis som din mami ;) I ett rum hade dem världens musikutrustning med värsting högtalare och en himla stor skivsamling och inte nog med det så där inne stod tre röda barcelona fåtöljer, med tillhörande fotstöd. I tvrummet var det en himla stor soffa. Lika lång som väggen och lika djup som en mindreaktig säng, typ som att hela soffan vore en schäslong så djup var den.

Sen var kvinnorna, ingen aning om vad de heter, himla trevliga typer också! Maten vi fick var riktigt god, som vanligt med andra ord :) Satt brevid några från England, vilket var riktigt kul! Fick några Londontips - så nu måste jag bege mig dit ;) Kvinnan från London skulle få Sverigenesök på onsdag så hon skulle nog titta förbi här med dem någon dag. Roligt värre! Dock så var det ingen i min ålder men ääh kan vara kul i alla fall!

Nu ska jag se film - sen sängen. Imorgon väntar frukost hos Paul och Elisabeth. Christines syster + pojkvän är här på en snabbvisit efter en roadtrip runt i Spanien. Därav frukosten :)

Lycka till på fotbollen gullefjun ♥


Jag måste bara börja med att säga att jag har troligtvis världens bästa släkt. Älskar er!

Idag har jag inte gjort mycket. Jag och Smilla har mest hängt här i huset. Snart väntar lunch/middag - man vet aldrig.. Om någon känner för att skypa lite, så är det bara höra av er. Jag är väldigt positiv till det :)
RSS 2.0